Search

Tot a punt per celebrar el diumenge 30 d’abril la XVIII Fira de les Herbes de Peratallada

25.04.2023

A Peratallada acomiadarem el mes d’abril amb la celebració el diumenge dia 30 de la XVIII Fira de les Herbes, un edició que arriba amb un atapeït programa farcit d’activitats diverses per a totes les edats, articulades al voltant del mercat i l’exposició de parades distribuïdes per tot el conjunt medieval.

El regidor de Promoció Econòmica, Carles Frigola, ha explicat que la fira novament estarà centrada en donar a conèixer el món de les herbes al gran públic i les seves propietats beneficioses per a la salut. Per aquesta raó, el programa continua apostant pel seu vessant divulgatiu i pedagògic, a través de tallers, xerrades, showcookings i sortides guiades de descoberta. D’aquesta manera es pretén que la fira tingui un caràcter molt participatiu i experiencial.

Enguany, tothom que vulgui podrà aprendre a fer pasta de dents natural, descobrir les plantes comestibles de l’entorn o preparar remeis amb un oli medicinal amb plantes recol·lectades durant una sortida prèvia. Per als més petits, s’ha organitzat un taller per aprendre a elaborar plastilina aromàtica amb tarongina. Així mateix, el món de les trementinaires també hi tindrà un protagonisme important amb una xerrada a càrrec de la trementinaire Neus Dilmer, veïna de Vulpellac. Les trementinaires eren dones originàries de zones de muntanya que es dedicaven a la recol·lecció d’herbes remeieres i olis essencials, l’elaboració de remeis i la comercialització d’aquests productes en masies i pobles de Catalunya al llarg d’unes rutes que eren recorregudes a peu.

A banda del món de les herbes, enguany el programa ofereix una sessió d’Atmandance (un ioga-dansa alegre i dinàmic) i un vermut-swing amb una classe oberta per aprendre a ballar lindy-hop.

>> Programa XVIII Fira de les Herbes de Peratallada

COMPARTEIX

DESTACATS

NOTICIES RECENTS