Search

Xarxa municipal

Xarxa municipal sense fils

Atesa la configuració geogràfica del municipi i el mal servei dels operadors privats, hi ha zones del nostre municipi que pateixen una deficient  connexió a Internet. Malgrat la pressió de l’Ajuntament està fent, els operadors privats actuen amb lentitud, condicionats, únicament, per criteris de rendibilitat econòmica, i no per la responsabilitat social que comporta el servei.

Per mitigar aquesta greu mancança, l’Ajuntament continua pressionant les companyies i a finals de 2009 va implementar una xarxa municipal sense fils d’accés a Internet per donar cobertura a tot el municipi. L’objectiu era que no hi haguessin ciutadans de primera i ciutadans de segona en matèria de noves tecnologies. La voluntat del consistori era evitar la fractura digital i que tothom tingués les mateixes oportunitats.

El servei es presta a través d’una concessió de la xarxa municipal a l’empresa Wifiboo. El preu de connexió és molt més baix que el dels operadors privats. També s’ofereix, a tothom que ho desitgi, servei de telefonia fixa a un preu molt competitiu.

Més informació:  www.wifiboo.com

Connectar-se allà on no arriba la fibra

Wifiboo ofereix diferents tecnologies que permeten connectar-se amb molta qualitat on altres no són capaços d’arribar. A Forallac us poden oferir connexió de fibra ràdio.

La fibra ràdio és una connexió que arriba amb una antena a cada habitatge enllaçada a un repetidor general. S’anomena fibra perquè darrera d’aquest repetidor hi ha fibra òptica. A l’últim tram, a 2 km aproximadament, l’enllacen amb una antena d’alta capacitat i així s’evita la construcció d’obra civil i de façanes privades.

Més informació:  https://www.wifiboo.cat

DESTACATS

EL RAMPÍ

TRÀMITS ONLINE

IDCAT MÒBIL

PERFIL DE CONTRACTANT

TRANSPARÈNCIA

FORALLAC JOVE

TURISME

CURSOS I TALLERS

NEXES