Actes de celebració del 8M, Dia Internacional de les Dones

28.02.2023

Forallac ja té a punt els actes per commemorar el 8M, Dia Internacional de les Dones de març. Enguany, l’Ajuntament ha programat dos actes.

Ha encarregat a l’artista Moontserrat Abril la realització d’una pintura mural de grans dimensions a les Escoles Velles de Peratallada en record a les professores i les alumnes de l’escola de nenes de Peratallada. Es podrà visitar el procés de creació el dissabte 4 (11-13 i 16-18 h), dimarts 7 (10-12 h) i diemcres 8 (10-12 h).

Les Escoles Velles de Peratallada han estat condicionades recentment per l’Ajuntament amb l’objectiu que es puguin utilitzar com a equipament al servei de la dinamització cultural i cívica del municipi.

Al local social de Vulpellac es podrà visitar, del 8 al 10 de març, l’exposició «Dones grans, grans dones», produïda per l’Institut Català de la Dona. Aquesta mostra trenca clixés sobre el que significa envellir per a les dones, en desmunta els tòpics i reivindica que les veus femenines de totes les edats siguin escoltades i reconegudes. està inspirada en el llibre “Demà més. Dones, vides i temps” (col·lecció Quaderns de l’Institut, 8), d’Anna Freixas, i té com a objectiu aconseguir que les reflexions que conté siguin útils per aconseguir que les dones puguin envellir amb més qualitat de vida i amb un desenvolupament cada cop més lliure de la seva identitat pròpia.

L’Ajuntament ha encarregat a la jove dissenyadora de Fonteta, Mireia Sallés Foxà, la creació de bosses de cotó amb un disseny propi concebut per a l’ocasió. Aquestes bosses podran ser recollides, a partir del 8 de març, per les persones empadronades al municipi, de forma gratuïta i fins a esgotar existències, a l’Ajuntament de Forallac i l’Oficina de Turisme de Peratallada.

COMPARTEIX

DESTACATS

NOTICIES RECENTS