Search

L’Ajuntament de Forallac distingeix la jove dissenyadora de Fonteta Mireia Sallés Foxà

20.12.2022

L’Ajuntament de Forallac ha fet aquest vespre una recepció oficial a la jove de Fonteta Mireia Sallés (2000), en reconeixement als èxits obtinguts en els campionats català (CatSkills), estatal (SpainSkills) i mundial (WorldSkills) de formació professional en la modalitat de Tecnologia de la Moda.

Sallés va estudiar el cicle formatiu de grau superior de Moda i Confecció a l’INS La Garrotxa i el passat mes d’octubre va representar l’estat espanyol al que és considera com els jocs olímpics de la formació professional, celebrats enguany a Hèlsinki (Finlàndia), on va aconseguir el 17è lloc al mundial.

Amb només 22 anys, gaudeix d’una sòlida i premiada trajectòria. L’any 2020 va ser la  guanyadora del XVII Premi Argó que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a Projectes de Cicles Formatius de Grau Superior. Ho va aconseguir amb la presentació d’un projecte d’empresa i de marca de confecció de roba interior femenina feta a partir de cotó i de bambú, teixits biodegradables i reciclables, que arrencaria a Nexes, el viver d’empreses de Forallac.

L’Ajuntament ha volgut reconèixer aquests èxits amb una recepció oficial, en la qual hi han participat l’alcalde, Josep Sala, i la resta de regidors i regidores de l’equip de govern. Durant l’acte, la jove dissenyadora ha pogut explicar la seva experiència i els seus reptes de futur i se li ha lliurat una placa. En el text commemoratiu que acompanya la placa també es destaca el seu activisme en favor dels cicles formatius i el fet que sempre que pot pregona arreu els seus orígens com a veïna de Fonteta i de Forallac.

COMPARTEIX