Torna la Carbonera de Forallac

28.09.2022

Aquest dissabte, amb l’empilada de la llenya, a partir de les 9 h, arrencarà la XXVII la Carbonera de Forallac, que torna després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia. Recuperarà, doncs, el seu format habitual, amb la cuita de carbó com a epicentre d’una festa molt esperada cada any, especialment aquest, al voltant de la qual es genera una intensíssima activitat social i cultural. Com és habitual, l’encesa es farà el dia 12 d’octubre i la cuita s’allargarà fins al dissabte 29. Prèviament, el dissabte 8 d’octubre, la setmana següent de l’empilada, es farà el procés d’embalumar, que consisteix a recobrir l’estructura amb un mantell de bruc i fang de terra de 10 a 20 cm de gruix, i deixar-la a punt per ser encesa.

Durant el procés de cuita, el paratge de Lluís Pla i Pascual, de Sant Climent de Peralta, tornarà a omplir-se de colles i visitants. així mateix, al llarg d’aquests dies s’han organitzat diverses activitats complementàries:

>> Xerrada «Les Trementinaires. L’ofici antic de les trementinaires i tot el procés de creació de la trementina». A càrrec de Neus Dilmer.
Dimarts 18 a les 19.30 h.

>> Projecció Homes de fum. 20 anys de l’intercanvi amb els carboners suecs (2001-2021).
Un documental d’Antoni Martí.
Dijous 20 a les 19.30h

>> Visites comentades a la carbonera i a la rajoleria
– De dilluns a divendres, a les 16 h
– Dissabtes i diumenges, a les 12 h i a les 17 h
A càrrec d’Antoni Martí, realitzador, divulgador i col·laborador de la Carbonera. No cal inscripció prèvia i són gratuïtes.

>> L’Associació Cultural El Cau dels Pins, de Sant Climent de Peralta, oferirà sopars en dies concrets Informació a la mateixa Carbonera o al Facebook @elcau.delspins

COMPARTEIX

DESTACATS

NOTICIES RECENTS