Search

Programació de la XXVII Fira Medieval de Peratallada que se celebrarà el 7 i 8 d’octubre

19.09.2023

Ja podeu consultar la programació completa de la XXVII Fira Medieval de Peratallada que se celebrarà el cap de setmana 7 i 8 d’octubre. Un any més, els carrers i places del poble s’ompliran d’espectacles, personatges d’època, música, xerrades i un munt d’activitats per a tots els públics. La fira manté l’estructura habitual d’altres edicions i es configura, novament, com una magnífica oportunitat de gaudir d’una de les fires d’època més destacades del nostre país. La programació presenta un gran nombre de propostes tematitzades que permetran totes les persones visitants conèixer diversos aspectes de la vida durant l’edat mitjana.

>> Descarregar el programa en pdf

El cap de setmana de fira s’obrirà el divendres a les 19 h, amb una visita històrica i gastronòmica amb degustació de vins medieval i traducció d’inscripcions llatines, a càrrec de l’historiador i arqueòleg Daniel Punseti. Aquesta mateixa activitat, que s’iniciarà davant de l’església de Sant Esteve, es repetirà el diumenge 8 a les 12.

Carles Frigola, regidor de Promoció Econòmica, assegura que un any més des de l’Ajuntament s’ha treballat intensament per mantenir l’atractiu i la singularitat de la fira. Novament s’ha cercat la màxima implicació i complicitat amb els veïns i veïnes, i amb els establiments del conjunt històric. En aquest sentit, s’ha convidat la població i els establiments a contribuir en l’ambientació del poble durant els dos dies. També convida els visitants perquè incorporin algun element medieval durant la seva visita. Amb aquest propòsit, durant els dos dies hi haurà a la plaça del Castell una parada de venda i lloguer de domassos i sobrevestes medievals amb diferents preus, molt assequibles, segons models i mides. També hi haurà una parada on es faran trenes i recollits d’època.

Enguany els espectacles d’animació i recreació històrica aniran a càrrec dels Joglars de la Bota, Drakonia i el grup Taraska.

Durant tot el dia, a banda de les parades d’artesans i demostració d’oficis artesans distribuïts pels carrers del conjunt històric, hi haurà un munt d’activitats: malabars, lluita de cavallers, joglars, ambientació musical, danses, tir amb arc, taverna, entre d’altres.

COMPARTEIX

DESTACATS

NOTICIES RECENTS