Search

Nova línia de préstecs a empreses afectades per la pedregada

23.02.2023

L’Institut Català de Finances (ICF) i els ajuntaments que formen part del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmica de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Corçà, Ullastret i Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura han signat aquesta tarda, a l’Ajuntament Vell de la Bisbal, un acord per promoure el finançament de les empreses de la zona per pal·liar els danys ocasionats per la pedregada. El conveni preveu facilitar l’accés a finançament per reparar les destrosses que encara resten pendents i, alhora, per impulsar nous projectes vinculats a la sostenibilitat o la capacitació tecnològica industrial.

A l’acte de signatura del protocol d’actuació hi han assistit la consellera d’Economia, Natàlia Mas; la consellera delegada de l’ICF, Vanessa Servera; l’alcalde de Forallac, Josep Sala, i els alcaldes de la Bisbal de l’Empordà, Enric Marquès; Corçà, Raül Yruela; i l’alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Dani Encinas.

>>Descarregar el protocol signat

De moment, hi ha una quarantena d’empreses dels diferents municipis que han demanat assessorament en relació a aquests préstecs.

Els préstecs comptaran amb una bonificació del 50% de la comissió d’obertura per part de l’ICF i es farà exempció a la resta de comissions. Vanessa Servera ha explicat que les empreses que sol·licitin aquest servei de préstec podran retornar-lo en 15 anys, un termini que no és habitual en el món de la banca privada. També n’ha destacat la comissió del 0.25% i l’1,85% de diferencial.

COMPARTEIX

DESTACATS

NOTICIES RECENTS