Search

L’Ajuntament se suma a la campanya “Prou barracons” de l’AFA de l’Escola Forallac

07.11.2023

Des de l’Ajuntament de Forallac ens solidaritzem i adherim plenament a la campanya “Prou barracons” engegada per de l’AFA de l’Escola Forallac per tal de reclamar la tan necessària i reivindicada nova escola. L’actual centre educatiu porta més de 15 anys en barracons, des dels seus inicis, i actualment compta amb 160 alumnes.

Des de l’Ajuntament hem treballat intensament per disposar i urbanitzar els terrenys on s’ha de construir el nou centre educatiu. En total, s’han invertit prop d’1’3 milions d’euros per adequar-los a la futura construcció i estan a punt per a la cessió a la Generalitat. Els terrenys ja s’han ofert formalment al Departament d’Educació que ha comunitat la seva intenció de rebre’ls quan sigui necessari.

L’alcalde de Forallac, Josep Sala, assegura que «després de tants anys en una situació provisional i dels grans esforços que hem fet com a municipi, entenem que la Generalitat hauria de considerar aquesta obra com a prioritària.»

Sala recorda que es va lluitar molt per poder recuperar l’escola, el curs 2007-08, després d’una dècada tancada. Durant el temps que ha estat en funcionament, s’ha continuat treballant intensament per aconseguir la construcció d’un equipament definitiu. Durant aquest temps, a més, l’Ajuntament no ha deixat de donar suport i invertir en els barracons, pensant en el benestar de l’alumnat i el professorat. Això continuarà essent així i se seguirà pressionant el Departament d’Educació perquè desbloquegi la construcció de la nova escola de Forallac.

Manifestació reivindicativa

Aquest matí, l’AFA s’ha manifestat per exigir la construcció de l’escola nova. La protesta ha començat al Parc de l’1 d’Octubre de 2017 i s’ha desplaçat fins al giratori de la carretera C-66 on durant uns minuts s’ha tallat la circulació. Després del tall, la protesta s’ha traslladat fins al semàfor on han penjat la nova pancarta amb el lema “Prou barracons”, visible des de la carretera.

Manifest de l’AFA

COMPARTEIX

DESTACATS

NOTICIES RECENTS