Search

L’Ajuntament rep un distintiu per l’itinerari accessible al nucli de Peratallada

28.03.2023

Aquest matí el Terracota Museu de Ceràmica ha acollit el lliurament dels distintius del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, experiència pionera a Catalunya. Per tercera vegada s’han premiat empreses i serveis turístics que promouen un turisme inclusiu a la comarca, en aquesta ocasió un total de 32 propostes turístiques: una empresa d’oci, un bar, 6 hotels, una casa rural, 5 museus, 8 oficines de turisme, 4 platges, 3 itineraris per centres històrics de la comarca i 3 itineraris a la natura. L’Ajuntament de Forallac ha rebut un distintiu per l’itinerari accessible al centre històric de Peratallada.

En l’acte s’ha fet entrega d’un diploma de reconeixement a cada empresa i servei turístic i un adhesiu referent al tipus de discapacitat que han adaptat la seva oferta. Els distintius fan referència a discapacitat visual, auditiva, usuaris de cadira de rodes, mobilitat reduïda i necessitats especials per a famílies.

Durant l’acte, el vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, ha destacat “que és el tercer any que podem celebrar aquest acte i vull destacar que cada any els distingits augmenten en número, prova evident que el sector turístic creeu en l’accessibilitat com a element de sostenibilitat i, per tant, de qualitat turística ”. Segons Dilmé, “tenim un distintiu propi que garanteix al visitant que allò que es certifica com a accessible està validat per una empresa externa i que és 100% fiable, un fet que dona credibilitat al pla i a la feina que fem tots plegats”.

Turisme per a tothom al Baix Empordà

Durant l’acte, s’ha presentat la nova publicació “Turisme per a tothom al Baix Empordà” que recull les empreses i serveis turístics de la comarca que han superat la visita de validació de l’accessibilitat de la seva empresa o servei turístic per una empresa especialitzada en turisme accessible. La publicació aglutina les 32 propostes turístiques esmentades: una empresa d’oci, un bar, 6 hotels, una casa rural, 5 museus, 8 oficines de turisme, 4 platges, 3 itineraris per centres històrics de la comarca i 3 itineraris a la natura.

La publicació, editada en català, castellà, anglès i francès, es distribueix a través de les oficines de turisme i els ajuntaments de la comarca, i també està disponible a les empreses i serveis participants a la publicació. La publicació també es pot trobar digitalment a la pàgina web turística comarcal www.visitemporda.com i està adaptada perquè persones invidents la puguin consultar també.

COMPARTEIX

DESTACATS

NOTICIES RECENTS