L’Ajuntament iniciarà en breu el trasllat de les restes del cementiri vell de Peratallada

09.09.2022

L’Ajuntament de Forallac completarà aquesta tardor el trasllat del cementiri vell de Peratallada, situat al costat de l’església romànica de Sant Esteve. Aquest petit equipament, amb capacitat per a 189 nínxols, no s’utilitza des que l’any 1993 va entrar en servei el nou cementiri, situat a la sortida del poble, en direcció a Santa Susanna de Peralta. La seva clausura es va veure forçada atès el seu avançat estat de deteriorament, les limitacions d’espai i la impossibilitats de creixement per atendre les necessitats de la població.

Posteriorment a la clausura, l’any 2016 el Bisbat de Girona i l’Ajuntament de Forallac van formalitzar un conveni de cessió mitjançant el qual el Bisbat cedia a l’Ajuntament de Forallac el solar del cementiri i l’Ajuntament s’havia d’encarregar de buidar les restes dipositades en els nínxols, enderrocar-los i posteriorment destinar l’espai resultant a una plaça oberta de concurrència pública pel gaudiment dels habitants i visitants de Peratallada.

L’Ajuntament té previst realitzar l’exhumació de les restes, el seu trasllat i el posterior enderroc dels blocs de nínxols abans d’acabar l’any. Per aquesta raó, el passat mes de febrer es va començar un minuciós treball per tal de trobar els hereus/causahavents dels titulars dels nínxols i saber quina era la seva voluntat envers les restes existents.

El procés d’exhumació i de trasllat de les restes es farà amb la consideració i el respecte que implica un procés d’aquest tipus, de manera que s’ha contactat amb les famílies i els titulars dels nínxols, per planificar i coordinar la manera com volen fer el trasllat. L’operatiu anirà a càrrec de Mémora, l’empresa concessionària del servei.

EDICTE- Avís a titulars de drets funeraris de l’antic cementiri parroquial de Peratallada, a qui no s’ha pogut localitzar.

En aquests moments resten per identificar i/o localitzar diversos titulars, el nom dels quals es pot consultar en l’edicte que ha publicat l’Ajuntament de Forallac, on es demana que qualsevol persona que tingui una relació familiar amb les persones que s’hi detallen, es personin a l’Ajuntament o truquin al telèfon 972 64 55 22.

En cas que no es localitzin els titulars dels nínxols que falten per identificar, les restes seran col·locades en bosses individuals identificades amb el número de nínxol i sèrie d’on s’han extret i posades al nou cementiri en caixes numerades per tal de permetre la seva posterior localització

COMPARTEIX

DESTACATS

NOTICIES RECENTS