La Generalitat destinarà més de 6 milions d’euros a retirar l’uralita malmesa per la pedregada

13.09.2022

El Govern de la Generalitat vol posar en marxa, abans d’acabar el mes, una convocatòria extraodinària d’ajuts amb l’objectiu de cobrir el 100 % del cost de la retirada i gestió de l’amiant, i el 70 % de la renovació o instal·lació de plaques fotovoltàiques que s’instal·lin a les cobertes afectades per la pedregada. En total, s’hi destinaran 6 milions d’euros, que han mobilitzat els departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de l’Agència de Residus de Catalunya, i d’Empresa i Treball. D’aquesta dotació pressupostària, 2,5 provenen del fons de lluita contra el canvi climàtic, finançat amb l’impost del CO2 als vehicles.

Des de la Generalitat han anunciat que volen que aquesta convocatòria sigui àgil i per això es convocaran les ajudes aquest mateix mes de setembre amb l’objectiu de pagar les despeses als empresaris amb la màxima brevetat possible, però garantint totes les normatives.

Bonificacions per les plaques

A més, totes aquelles persones que decideixin col·locar plaques solars en les teulades que rehabilitin podran rebre una bonificació del 70% de la instal·lació. L’objectiu d’aquesta bonificació és garantir una transició energètica aprofitant l’oportunitat de canviar les cobertes arran de la pedregada.

COMPARTEIX

DESTACATS

NOTICIES RECENTS