La comunicació de crema de restes vegetals torna a ser com abans

02.01.2023

A partir d’avui 2 de gener de 2023 i fins al 14 de març, les petites explotacions agrícoles, ramaderes i silvícoles poden tornar a cremar els residus vegetals que generin, sempre i quan ho comuniquin amb antelació, tal com es feia abans.

Els agricultors han de complir amb la normativa de prevenció d’incendis.

Fora d’aquest període, continuaran prohibides pel risc d’incendi forestal. La norma afecta a totes les explotacions de menys de 50 treballadors o que generin menys de 10 milions d’euros anuals de volum de negoci.

El tràmit de comunicació prèvia es pot realitzar a través d’algun d’aquests 3 canals:

 

Amb l’aprovació de la Llei 30/2022, el 24 de desembre, es modifica l’article 27.3 de la Llei 7/2022, de residus i sòls contaminats per a una economia circular, del govern espanyol, que només permetia cremar residus vegetals amb caràcter excepcional i amb la corresponent autorització individual.

Així, queden exemptes d’aquesta obligació les explotacions agràries de menys de 50 treballadors o que generen menys de 10 milions d’euros anuals de negoci, és a dir el 99% de les explotacions agràries de Catalunya.

A partir d’ara, només hauran de comunicar quan vulguin cremar restes vegetals entre el 15 d’octubre i el 15 de març.

La majoria d’explotacions agràries catalanes tornen al procediment habitual de comunicació de cremes de restes vegetals (que anava del 15 d’octubre al 15 de març) i que només requeria una simple comunicació per poder tirar endavant amb l’eliminació de les restes.

COMPARTEIX