Jornada sobre les oportunitats d’implementació d’energies renovables en els polígons de Forallac, la Bisbal i Corçà

11.10.2022

Nexes, el viver d’empreses i centre de negocis de Forallac, va acollir divendres una jornada sobre les oportunitats d’implementació d’energies renovables en els polígons de Forallac, la Bisbal i Corcà. La trobada estava organitzada per la Xarxa Polígons Baix Empordà amb el suport de l’Oficina de Transició Energètica del Baix Empordà.

Es va iniciar amb una introducció d’antecedents del municipi de Forallac per part de l’alcalde, Josep Sala, i seguidament el vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, va transmetre la voluntat i la capacitat de l’Oficina Tècnica de Suport els Polígons per tal de dinamitzar i optimitzar de recursos els polígons industrial de tota la comarca. També va destacar la necessitat que els empresaris estiguin associats per tenir interlocució clara amb les administracions i empreses subministradores.

A continuació, des de l’Oficina de Transició Energètica es va presentar un estudi potencial de generació d’energies renovables, finançat per la Diputació de Girona. Té com a objectiu afavorir la transició energètica en les àrees d’activitat econòmica, on la majoria del teixit empresarial compti amb una visió comuna en la generació de renovables i comunitats energètiques.

Seguidament, des del viver d’empreses i centre de negocis NEXES de Forallac, es va explicar detalladament com NEXES és un cas d’èxit en la transició energètica, mitjançant una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum. A partir d’aquest cas, es va generar un debat entorn a la modalitat d’instal·lació per generar energia verda, beneficis de les comunitats energètiques, xarxes de col·laboració entre empreses per incentivar les compres agregades d’energies, entre altres.

Per acabar, es va fer una síntesis de les subvencions disponibles per empreses i associacions d’empresaris vinculades a la generació d’energia verda. Paral·lelament vàries empreses han recordat les dificultats en què estan sotmeses des de la pedregada del passat 30 d’agost.

La jornada va concloure amb la necessitat de crear una agrupació d’empresaris en el territori de La Bisbal d’Empordà, Forallac i Corçà per obtenir més poder de negociació davant les empreses subministradores d’energies, per activar la co·laboració publico privada de qualitat i, en general, per millorar la gestió de les àrees industrials de les municipis amb sostre o sòl industria

COMPARTEIX

DESTACATS

NOTICIES RECENTS