Search

Forallac reivindica l’esport femení amb motiu del Dia Internacional de les Dones 2024

08.03.2024

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona 2024, l’Ajuntament de Forallac ha volgut donar visibilitat a l’esport femení i ho ha fet reconeixent la trajectòria de tres joves esportistes locals que estan destacant a nivell nacional i internacional: Mireia Pi Madrenas (Vulpellac), sotscampiona d’Espanya de descens en BTT; Laia Bofill Ávila (Peratallada, 2006) campiona d’Espanya de natació amb aletes i Alba Solés Castillón (Vulpellac,1996) sotscampiona de Catalunya d’Ultramarató en BTT.

Per homenatjar-les, donar visibilitat als seus èxits i contribuir a la difusió i normalització de l’esport femení, s’ha encarregat a l’artista i il·lustradora palafrugellenca Anna Grimal ( www.annagrimal.com ) un mural inspirat en les tres esportistes. La seva original il·lustració ha estat molt ben acollida a la població i ja es pot veure acabada en una de les façanes de l’Escola Forallac, concretament la que dona davant de la casa de la vila.

Dimarts al vespre, un cop acabat el mural, l’Ajuntament va fer un reconeixement institucional a les tres esportistes en un acte que va aplegar representants municipals, familiars, direcció de l’escola i l’artista Anna Grimal.

Després de fer-se una foto de família i comentar in situ el mural, es va fer un acte a l’interior de l’Ajuntament on l’alcalde, Josep Sala, va explicar els motius de la iniciativa i va donar les gràcies a totes les persones que ho han fet possible. Així mateix, va felicitar les tres joves esportistes i va destacar que per al municipi és un gran orgull que portin el nom de Forallac arreu on competeixen. Les tres esportistes, el director de l’escola, Josep Mª Prunell, i l’artista i la regidora d’Igualtat i Feminismes, Olga Galceran, àrea des d’on s’ha impulsat la iniciativa, també van participar en el torn de paraules i agraïments.

Mireia Pi Madrenas

Va començar a fer descens amb el club La Tribu BTT Forallac fa set anys, quan en tenia 13 anys. La darrera temporada va quedar campiona de Catalunya, campiona de la Copa Catalana i segona als campionats d’Espanya. També ha participat a la Cop del Món, a Andorra, i la temporada 2022, als europeus a Eslovènia on va quedar 14a. Ha estat seleccionada en diverses ocasions per la selecció catalana.

Laia Bofill Ávila

Nedadora del Club Esportiu Mediterrani de Barcelona. Ha estat una figura destacada al món de la natació des d’una edat primerenca. Campiona d’Espanya junior 100m i 400 immersió, subcampiona d’Espanya junior amb 200 i 400 superfície. Seleccionada per la selecció Catalana i Espanyola d’Activitats subaquàtiques participant el campionat del món al Caire. Ha obtingut  el certificat com a esportista d’alt rendiment expedit pel Consejo Superior de Deportes.

Alba Solés Castillón

Ciclista del club Edibikes de Figueres, centrada en la disciplina del Mountain Bike de mitja/llarga distància. Va començar a pedalar als 20 anys de manera puntual i al 2020 va iniciar entrenaments per poder arribar al seu màxim nivell. El camí no ha estat fàcil, però alguns dels seus principals èxits esportius han estat:

2022:

-Titan Desert Morocco: 6a elit femenina (7ª de la general femenina)
-Titan Desert Almeria: 3a elit femenina (4ª de la general femenina)
-Campionat de Catalunya XCM 2023: 4a posició general femenina.

2023:

-MTB SingleTrack Girona: 3a femenina general
-Pedals de Foc Non Stop (220km i +6000m): 1a femenina general
-Campionat de Catalunya XCUM: Subcampiona de Catalunya (2a posició general femenina)

2024:

– Volcat Platja d’Aro: 3a elit femenina.

COMPARTEIX