Forallac promourà la millora de la salut cognitiva de la població a través de tallers de memòria

22.08.2022

L’Ajuntament de Forallac, a través de l’empresa Jubilus, organitzarà, a partir de setembre, tallers de memòria per promoure la salut cognitiva de la població. Aquesta activitat s’oferta de manera gratuïta i té com a objectiu fer prevenció; detectar situacions de pèrdues significatives, tant de la memòria, com de les habilitats cognitives; estimular el treball mental i relacional, i promoure els hàbits saludables.

Reunió informativa

Per tal de donar a conèixer l’activitat i detectar les necessitats reals de la població, Jubilus ha organitzat per al 7 de setembre, a les 17 h, a la Sala de Plens, una reunió informativa.

Els tallers que s’organitzaran a Forallac es faran un cop a la setmana i estan orientats a persones que no tinguin una afectació cognitiva rellevant. Tenen, doncs, la finalitat de prevenir, estimular i convertir-se en espais de socialització. Durant les sessions es treballaran diferents aspectes de la salut cognitiva de manera distesa, a través d’activitats individuals i grupals, per mantenir, no només la memòria, sinó aspectes com l’atenció, la concentració o la capacitat de raonament.

Servei d’acompanyament a la vellesa

Aquests tallers complementen el servei d’acompanyament de la vellesa que portarà a terme Jubilus per encàrrec de l’Ajuntament. En aquest sentit, professionals de l’empresa ja han iniciat una ronda de contactes individuals a les persones del municipi que s’hi poden acollir.

La regidora de Serves Socials, Marta Chicot, ha explicat que l’Ajuntament de Forallac continua treballant per poder cobrir determinades necessitats de foment de la salut individual i col·lectiva del sector de gent de la tercera edat, amb dependència i fragilitat social a causa de la soledat, la depressió i altres patologies similars, incloent un suport a les cuidadores i a la pròpia família. Per aquest motiu, durant el segon semestre de l’any 2019, es va implantar el servei per comprovar la seva recepció per part de la població del municipi. L’acollida va ser molt positiva i el servei ser especialment útil durant la pandèmia.

Chicot recorda que Forallac té un sector important de població amb una edat avançada, i vol promoure i millorar la salut d’aquest sector. Per això, l’objectiu del servei és el promoure la salut i millorar la qualitat de vida de les persones diagnosticades amb demència en fase inicial i/o persones amb fragilitat social a causa de la soledat, la depressió i altres patologies similars. Per tant, els beneficiaris són les persones de tercera edat que compleixin els requisits anteriors, però també les famílies i cuidadores. 

L’objectiu del servei és:
-Prevenir el deteriorament cognitiu
-Fomentar la socialització, la inclusió social i els llaços amb la comunitat
-Afavorir el benestar emocional de les persones de més avançada edat
-Treballar per millorar la vida i el benestar de les persones grans que conviuen en el municipi.

Chicot argument que «tenint en compte que l’esperança de vida de la població ha augmentat en els últims anys i que vivim més, és important que la qualitat de vida durant l’última etapa no disminueixi».

COMPARTEIX

DESTACATS

NOTICIES RECENTS