Search

Forallac homenatja tres joves esportistes locals d’elit amb motiu del Dia Internacional de les Dones

04.03.2024

L’Ajuntament de Forallac ha encarregat la realització d’un mural de grans dimensions en una de les parets de l’Escola Forallac amb l’objectiu d’homenatjar i reconèixer la trajectòria de tres joves esportistes locals que estan destacant en diferents modalitats: Mireia Pi Madrenas (Vulpellac), sotscampiona d’Espanya de descens en BTT; Laia Bofill Ávila (Peratallada, 2006) campiona d’Espanya de natació amb aletes i Alba Solés Castillón (Vulpellac,1996) sotscampiona de Catalunya d’Ultramarató en BTT.

Donant continuïtat a les accions de reconeixement que l’Ajuntament de Forallac ha portat a terme els darrers anys coincidint amb el Dia de la Dona, enguany s’ha volgut posar l’accent en l’esport femení i donar a conèixer la figura de tres esportistes locals que estan destacant a nivell internacional. Per fer-ho, s’ha encarregat a l’artista i il·lustradora palafrugellenca Anna Grimal ( www.annagrimal.com ) un mural inspirat en les tres esportistes. L’artista el va iniciar ahir i l’acabarà dimarts. Durant aquests dies, es pot seguir en directe el seu procés de creació. Dimarts a les 19 h s’ha programat una recepció oficial institucional i una foto de família amb les tres esportistes, la il·lustradora i l’alcalde i regidors i regidores de l’equip de govern.

Mireia Pi Madrenas

Va començar a fer descens amb el club La Tribu BTT Forallac fa set anys, quan en tenia 13 anys. La darrera temporada va quedar campiona de Catalunya, campiona de la Copa Catalana i segona als campionats d’Espanya. També ha participat a la Cop del Món, a Andorra, i la temporada 2022, als europeus a Eslovènia on va quedar 14a. Ha estat seleccionada en diverses ocasions per la selecció catalana.

Laia Bofill Ávila

Nedadora del Club Esportiu Mediterrani de Barcelona. Ha estat una figura destacada al món de la natació des d’una edat primerenca. Campiona d’Espanya junior 100m i 400 immersió, subcampiona d’Espanya junior amb 200 i 400 superfície. Seleccionada per la selecció Catalana i Espanyola d’Activitats subaquàtiques participant el campionat del món al Caire. Ha obtingut  el certificat com a esportista d’alt rendiment expedit pel Consejo Superior de Deportes.

Alba Solés Castillón

Ciclista del club Edibikes de Figueres, centrada en la disciplina del Mountain Bike de mitja/llarga distància. Va començar a pedalar als 20 anys de manera puntual i al 2020 va iniciar entrenaments per poder arribar al seu màxim nivell. El camí no ha estat fàcil, però alguns dels seus principals èxits esportius han estat:

2022:

-Titan Desert Morocco: 6a elit femenina (7ª de la general femenina)
-Titan Desert Almeria: 3a elit femenina (4ª de la general femenina)
-Campionat de Catalunya XCM 2023: 4a posició general femenina.

2023:

-MTB SingleTrack Girona: 3a femenina general
-Pedals de Foc Non Stop (220km i +6000m): 1a femenina general
-Campionat de Catalunya XCUM: Subcampiona de Catalunya (2a posició general femenina)

2024:

– Volcat Platja d’Aro: 3a elit femenina.

COMPARTEIX