Search

Forallac homenatja les mestres i alumnes de l’antiga escola de nenes de Peratallada

08.03.2023

Les regidores i els regidors de l’equip de govern de l’Ajuntament de Forallac han visitat aquesta tarda el mural commemoratiu que s’està pintant a les Escoles Velles de Peratallada amb motiu del #8M Dia Internacional del les Dones. Es tracta d’una obra que l’Ajuntament ha encarregat a l’artista Moontserrat Abril en record a les professores i les alumnes de l’escola de nenes que hi havia hagut al poble.

El mural ocupa una superfície d’uns 6 metres quadrats on l’artista hi està pintant el retrat d’una dona al damunt d’una vespa. Està inspirat en Maria Teresa Ribas, una mestra que va exercir a Peratallada entre mitjans dels anys cinquanta i seixanta. Vivia a Pals i cada dia anava a treballar  a l’escola en vespa, segons han explicat dones del poble que havien sigut alumnes seves. Acompanya el dibuix, la inscripció: «En reconeixement a les professores i alumnes de l’escola de nenes de Peratallada».

A banda d’aquest mural, fins el divendres es pot visitar al local social de Vulpellac l’exposició «Dones grans, grans dones», produïda per l’Institut Català de la Dona.

Així mateix, avui s’ha iniciat el repartiment de les bosses de cotó que l’Ajuntament ha encarregat a la jove dissenyadora de Fonteta, Mireia Sallés Foxà. Es lliuren a les persones empadronades al municipi, de forma gratuïta i fins a esgotar existències, a l’Ajuntament de Forallac i l’Oficina de Turisme de Peratallada.

COMPARTEIX

DESTACATS

NOTICIES RECENTS