Search

Forallac ha entrat en fase d’excepcionalitat per la greu sequera

12.05.2023

El govern ha doblat la xifra de municipis en estat d’excepcionalitat per sequera. Els pobles i ciutats amb restriccions d’aigua han passat dels 224 decretats el 28 de febrer, a 495, més de la meitat dels que hi ha a Catalunya. Entre aquests, des d’ahir també s’hi troba el municipi de Forallac.

Si fins ara estaven en situació d’excepcionalitat els sistemes del Ter-Llobregat, que abasteix l’àrea metropolitana de Barcelona, i també l’aqüífer Fluvià Muga a Girona, a partir de la publicació al DOGC de la nova resolució s’hi inclouen set zones més de les conques internes.

De les 18 zones en les quals està dividit el territori de les conques internes, tres unitats estan en situació de normalitat, dues en prealerta, dues en alerta i onze en excepcionalitat.

En aquest enllaç tindreu accés a tota la informació actualitzada sobre la sequera https://sequera.gencat.cat/ca/inici/

La fase d’excepcionalitat comporta un pas més en la reducció d’aigua en alguns usos, com la reducció del 40% de l’aigua per a usos agrícoles, la reducció del 15% per a usos industrials, la reducció de l’aigua per a usos lúdics (15% en usos assimilables i 50% en reg) i la prohibició del reg de zones verdes, tant públiques com privades (només es permetrà l’aigua per mantenir viu l’arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores). Així mateix, es prohibeix la neteja de carrers amb aigua potable.

També hi ha una reducció de la dotació d’aigua mitjana per habitant i dia. Si en l’escenari d’alerta era de 250 litres per habitant i dia, en excepcionalitat passa als 230 litres per habitant i dia.

COMPARTEIX