Search

El polígon industrial de Forallac té presència al Saló Internacional de la Logística celebrat a Barcelona

13.06.2023

El polígon industrial de Vulpellac ha estat present, sota el paraigües de l’Oficina Tècnica de Suport als Polígons del Baix Empordà, al Saló Internacional de Logística (SIL) 2023, celebrat els dies 7, 8 i 9 de juny a la Fira de Barcelona.

Amb la presència al SIL Barcelona 2023, la Xarxa Polígons Baix Empordà vol transmetre l’eficient coordinació i comunicació que existeix entre tècnics d’ens locals i empreses per tal generar un ecosistema òptim per atraure inversió estrangera, captar talent i fomentar l’emprenedoria.

Polígons Baix Empordà és fruit de la unió i la cooperació integral de 18 municipis amb sòl industrial disponible en la comarca. Vol fomentar el treball en xarxa amb els diferents agents implicats en la dinamització dels polígons per tal de facilitar la captació d’empreses innovadores i estimular l’ocupació de llarga durada i la retenció de talent.

L’Oficina Tècnica de Suport als Polígons disposa d’un cens actualitzat d’empreses i de sòl disponible susceptible a generar activitat. Paral·lelament també treballa en accions per crear comunitats dins les àrees d’activitat econòmica; com podria ser el fet de crear una comunitat energètica per combatre la inflació de preus en el subministraments bàsics. La transició energètica en els PAE és un dels objectius diferencials per la comarca a l’hora d’atraure empreses.

 
L’OTSP respon a la necessitat de crear una eina estratègica de valor afegit al servei dels municipis i les empreses vinculades en processos de digitalització, cerca de finançament, ocupació digne, transició energètica, entre altres.

Els polígons del Baix Empordà els formen més de 500 empreses de sectors i magnituds molt heterogenis. Un fet que és un obstacle alhora de definir una tipologia d’empresa idònia per la comarca ja que les possibilitats d’èxit no depenen tan del QUÈ sinó del COM es posiciona l’empresa en el mercat.

La xarxa vol donar visibilitat a totes les empreses, sectors i sòl industrial de valor en la comarca amb l’objectiu de donar un impuls econòmic a la comarca; desvinculant-nos definitivament del sector turístic com a motor de l’economia baixempordanesa.

COMPARTEIX

DESTACATS

NOTICIES RECENTS