El Ple de Forallac aprova per unanimitat una moció de reconeixement a la trajectòria del doctor Jordi March i Nogué

13.07.2022

El Ple de l’Ajuntament de Forallac va aprovar, en la sessió extraordinària celebrada el 12 de juliol, una moció institucional, presentada per tots els regidors i totes les regidores del consistori, en reconeixement a la tasca desenvolupada pel doctor Jordi March i Nogué com a metge de Forallac durant 30 anys. Properament se li farà una rebuda a la casa de la vila, durant la qual se li donarà trasllat personal de l’acord i se li lliurarà una placa commemorativa.

El doctor Jordi March i Nogué va començar a exercir com a metge de Forallac el mes de setembre de 1991. Després de 30 anys de servei, el passat mes de maig de 2022 va finalitzar la seva etapa professional al municipi, deixant rere seu un testimoni encomiable de compromís, proximitat i estimació.

L’alcalde, Josep Sala, ha reconegut que la marxa del doctor Jordi March ha estat molt sentida a Forallac on ha deixat un important buit després de tres dècades de magnífica feina. Recorda que quan el va conèixer per primer cop, poc abans d’agafar la plaça, ja va adonar-se’n que era una persona molt especial i avançada en el seu temps: «Tenia, a més, moltes idees. Per exemple, em va fer entendre que per prestar un bon servei era importantíssim tenir informatitzades les fitxes dels pacients. El que ara pot semblar un obvietat, en aquell moment era una qüestió totalment innovadora. Hem de tenir en compte que fa trenta anys l’ús dels ordinadors no estava gens generalitzat. Eren molt costosos i els programaris molt limitats. Tot i així, li vam fer confiança i des de l’Ajuntament vam equipar el consultori amb dos ordinadors, un per al metge i l’altre per a infermeria. »

Forallac es va convertir, doncs, gràcies al doctor March i a la col·laboració de l’Ajuntament, en el primer municipi de l’àrea bàsica de salut que gestionava el Consorci Assistencial del Baix Empordà  (CABE) a tenir informatitzades les fitxes de tots els seus pacients. Això era molt útil per al funcionament del dia a dia, però també perquè en cas que en el consultori hi hagués algun relleu, qualsevol nou metge tindria fàcil accés a l’historial de qualsevol pacient. Aquest treball innovador fet a Forallac va servir de base per a la progressiva implantació de l’ús de la informàtica en la gestió sanitària de la comarca.

Sala està convençut que al doctor March li hauria agradat acabar la seva vida laboral a Forallac, però no ha pogut ser. Rere seu ha deixat un important llegat i per aquesta raó se li ha volgut agrair amb una moció institucional de reconeixement. També ha avançat que properament se li farà una rebuda a la Casa de la Vila i se li entregarà una placa commemorativa.

Descarregar Moció institucional en reconeixement a la trajectòria del doctor Jordi March i Nogué com a metge de Forallac durant 30 anys:

COMPARTEIX