A Forallac apostem per la transició energètica i promovem una comunitat local d’energia

10.11.2021

Compartim aquest vídeo de la Diputació de Girona per tal que pugueu conèixer millor què és una comunitat local d’energia. Sense cap mena de dubte, aquesta serà una de les figures més importants en el camí cap a la transició energètica (substitució de l’energia d’origen fòssil per energia renovable i local), la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic. I a Forallac en volem ser partícips actius d’aquesta transformació.

Per aquesta raó, l’Ajuntament de Forallac n’està impulsant una al polígon industrial. Aquesta iniciativa s’emmarca en un projecte, pioner en l’àmbit estat, que coordina la Diputació de Girona, oferint suport tècnic i econòmic. Comptem amb l’assessorament de l’Oficina Comarcal de Transició Energètica del Baix Empordà, que recentment s’ha obert a la Bisbal d’Empordà gràcies a la col·laboració del Consell Comarcal i la Diputació de Girona.

Què és la transició energètica?
La transició energètica representa un canvi cap a una economia sostenible mitjançant l’energia renovable, l’eficiència energètica i el desenvolupament sostenible. Té com a objectiu final abolir els combustibles fòssils, l’energia nuclear i altres recursos naturals no renovables o injustos ambiental o socialment.

Què és una comunitat local d’energia?
Una comunitat local d’energia és una nova figura de generació, ús i gestió de l’energia, a través de la cooperació de diferents actors –ciutadania, administració i empreses. Les comunitats locals d’energia contribueixen a crear un sistema energètic descentralitzat, just, eficient i col·laboratiu, ja que es basa en la participació activa dels mateixos usuaris: posa l’energia a les mans de la gent.Són un mecanisme clau per avançar cap a una transició energètica més equitativa.

A través d’aquestes entitats, la Unió Europa vol facilitar la participació de la ciutadania en el sector energètic i afavorir-ne la seva transformació. En aquest sentit, les comunitats energètiques representen un tipus alternatiu d’actor de mercat i una filosofia diferent de fer negoci. Són entitats democratitzadores del procés de transformació i apoderament de la ciutadania en matèria energètica.

A Forallac estarà emplaçada al polígon industrial i permetrà a les empreses adherides:
– Reduir la factura de la llum
– Reduir les emissions de CO2
– Fomentar l’ús de les energies renovables.

La instal·lació de plaques solars que donarà servei a la comunitat se situarà a les cobertes dels edificis municipals de Nexes, la deixalleria i la brigada municipal.

COMPARTEIX

DESTACATS

NOTICIES RECENTS