Search

A Forallac aconseguim reciclar el 86 % dels residus que generem

16.12.2021

Les dades dels primers mesos de funcionament de la recollida de residus porta a porta a tot el municipi són molt positives. El nou sistema ens ha permès passar d’un percentatge de reciclatge de la brossa generada del 45 %, el mes juny, al 86 %, a l’octubre.

La implantació del servei a la totalitat del municipi va finalitzar la darrera setmana de setembre, amb l’inici de la recollida pota a porta al polígon industrial, el darrer punt planificat. La primera fase del procés es va fer a Fonteta (març de 2019) i aquest estiu s’ha donat continuïtat al desplegament a Peratallada (5 de juliol) i a la resta de nuclis (6 de setembre).

A partir de la darrera setmana de setembre, doncs, la recollida de residus a tot el municipi es fa íntegrament per mitjà del sistema porta a porta, de manera que han desaparegut els contenidors a la via pública.

Jaume Mont, regidor de Serveis, assegura que «el salt qualitatiu registrat amb el porta a porta ha estat molt gran i s’ha notat ràpidament. Compleix amb les expectatives establertes i demostra que el servei funciona. Que això sigui així és gràcies al canvi de sistema, però, sobretot, a la implicació dels veïns i veïnes, als quals cal donar les gràcies.»

Mont recorda que el porta a porta permet incrementar la quantitat i la qualitat dels residus, minimitzar el que es porta a incineradores i abocadors, i facilitar la reutilització i el reciclatge per obtenir nous productes.

La fracció més recollida ha estat l’orgànica. L’octubre de l’any passat es va registrar una mitjana diària de 1.135,38 kg i aquest any 3.027 kg, és a dir, pràcticament el triple.

Deixalleria i àrea d’emergència
Us recordem que a la deixalleria s’han introduït canvis per millorar la gestió del servei. L’accés continua essent amb targeta, però hi ha un horari amb personal que atén l’usuari. Es pretén mantenir més ordenat i net l’equipament i que tothom en faci un ús correcte, de manera que no es dipositin residus on no toca.

D’altra banda, en cas que no pugueu deixar els cubells a la porta de casa d’acord amb el calendari i horaris de la recollida porta a porta, podeu utilitzar l’àrea d’emergència que s’ha habilitat a la deixalleria.

COMPARTEIX

DESTACATS

NOTICIES RECENTS