Search

Presentació del llibre ‘L’Al-Àndalus. Els carolingis i els comtes catalans mercenaris’

16.01.2024

Joan Casanova i Sallarés (Barcelona, 1945) presenta aquest dissabte 20 de gener, a les 19 h, a l’església de Sant Esteve (Canapost) el seu nou llibre de divulgació històrica que porta per títol L’Al-Àndalus. Els carolingis i els comtes catalans mercenaris.

També intervindrà a l’acte Joan Albert Adell, reconegut arquitecte especialitzat en la restauració del patrimoni arquitectònic i autor del pròleg.

Joan Casanova és metge especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia i resideix, des de fa molts anys, a Vulpellac. Els darrers anys ha mantingut una prolífica tasca en favor de la divulgació històrica de Catalunya que s’ha concretat en els llibres Pels voltants de Vulpellac (2015), Estiu de 1285, quan a l’Empordà es parlava francès (2017) i Els insuperables Borbons (l’empresa familiar…) (2021).

En el seu nou llibre, Casanova relata el període clau en què els comtes catalans passen de ser administradors dels reis carolingis a ser sobirans del territori i la gènesi de la futura Catalunya.

Atesa la limitació de l’aforament, es recomana formalitzar inscripció prèvia:

Inscripcions a activitats Forallac 2024

COMPARTEIX

DESTACATS

NOTICIES RECENTS