:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 3

Forallac conserva una de les concentracions més notables de romànic català.

MUNICIPI Equipaments municipals
Equipaments municipals PDF Imprimeix Correu electrònic
Ajuntament de Forallac

Una mica d'història
El conseller de Governació, Xavier Pomés, va inaugurar el dia 1 de febrer de 1997 la nova casa de la Vila de Forallac, que es va construir en uns terrenys situats just davant de l'edifici de les Escoles Velles. Amb la construcció d'aquest nou equipament es va posar fi a una necessitat molt important del municipi.

Fins aquella data, l'edifici consistorial es trobava habilitat, precàriament, en una part de l'edifici destinat a habitatge dels mestres de les escoles de Vulpelloac, concretament en dues habitacions del primer pis. Aquesta situació comportava un greu problema d'espai, que feia molt difícil poder atendre les necessitats reals del municipi amb plena eficàcia. per aquest motiu, es va projectar la construcció del nou edifici municipal amb l'objectiu d'oferir uns serveis en millors condicions.

Saló de plens

La construcció del nou Ajuntament es va iniciar el mes d'abril de 1995 i va finalitzar a finals de 1997. El cost de l'obra va ser de 72 milions de pessetes, als quals cal afegir-hi 15 milions més en concepte d'urbanització de la zona. D'aquesta xifra, l'Ajuntament de Forallac va assumir 36 milions, la Generalitat 38 i la Diputació de Girona 8.

Serveis
A part d'acollir les dependències pròpies de caràcter administratiu, es va creure oportú que el nou edifici tingués un caràcter polivalent i pogués encabir, entre d'altres serveis, el consultori mèdic, la policia local, una sala d'actes, el magatzem de la brigada i un local social, fins aquell moment inexistent al municipi. D'acord amb aquests objectius, el nou edifici es va estructurar en dues plantes.

Consultori mèdic de Forallac A la planta baixa se situaven els dispensari mèdic i el local social. També s'hi va construir una petita habitació de neteja i el magatzem de la brigada, i un espai per posar-hi la maquinària de l'ascensor i la caldera. A la planta pis hi havia el vestíbul d'accés, el taulell d'atenció al públic i les oficines, una sala de plens, serveis, els despatxos per a secretaria, alcaldia i serveis tècnics, una sala de comissions, un petit arxiu i una habitació per a la neteja.

Remodelació actual
L’any 2006 l’edifici de la casa de la vila va ser objecte d’una important remodelació, que va comportar una reestructuració total dels espais, sense que això comportés ampliar l’immoble.

Les obres es van fer aprofitat el trasllat del magatzem de la brigada municipal, situat a la planta baixa, a una nau de nova construcció al polígon industrial.

Això va permetre traslladar el saló de plens —que era al primer pis— a la planta baixa, on també s'ha habilitat un modern arxiu administratiu.

A la primera planta es van reestructurat els espais d'atenció al públic i els despatxos dels treballadors municipals. Només d'entrar-hi, us s’hi troba un ampli mostrador on hi ha el registre d'entrada, el cadastre i informació econòmica. A la banda dreta hi ha una zona d'espera i els despatxos de Turisme i Promoció Econòmica, Intervenció i Serveis Tècnics, així com l'àrea de lavabos, menjador per als treballadors i la sala d'ordinadors. Al sector de l'esquerra hi ha els despatxos d'Alcaldia, Secretaria, Comunicació, una sala de juntes i un despatx per als regidors.

Els treballs van representar una inversió de 290.397 euros i tenien com a objectiu adaptar l’edifici a les necessitats derivades del creixement que ha tingut els darrers anys l’activitat de Ajuntament.

 

Destacats