Exposició ‘El cazador de Barro’, de Miguel Canseco

Dia

Fecha

22 juny 2022
Expired!

Lloc

Localització

Vulpellac

Horari

Hora

Tot el dia

Cost

Coste

Gratuït

Organitza

Organitzador

Espai Tònic-Centre d'Investigació Artística
Teléfono
639 32 97 28
Correo electrónico
espai@tonic.cat
Web
https://espai.tonic.cat/

Miguel Canseco, artista polifacètic i multidisciplinari ens presenta una col·lecció de trofeus de terrissa sota el títol “El Cazador de Barro“. Canseco, l’artista, és tot un univers de diversitat, valgui la contraposició per donar èmfasi al desbordant món creatiu que mostra aquest pacense establert a Girona i amb els peus ben assentats a la terra.

En aquesta ocasió la seva proposta es basa en diferents trofeus cinegètics plens de paquiderms, realitzats a partir de la terrisseria.

Per sostenir aquest delirant acte de caça, s’amaga darrere de Romero Montaño de Villaplana Pérez, “l’últim gran caçador blanc”, un home retirat, d’edat desconeguda, metre vuitanta-quatre d’estatura, noranta quilos de pes, cabell castany, ulls verd oliva/marró mel i una Mauser-M98 amb què ha donat caça a més de 3700 animalons, dentre ells rares espècies que alhora que les descobria les esquilmava de la faç de la terra.

Aquests botins de caça furtiva, han estat majoritàriament tornejats amb fang refractari proporcionat pel seu amic Alfonso Escudero, que donant-li la idea de l’àlter ego, li va permetre expressar-se en nom d’aquest altiu i despreocupat octogenari, incansable caçador de fang, i així materialitzar una quarantena de caps tornejats amb decisió, que prenen el seu volum animal mitjançant la pressió de globus inflats al seu interior, que un cop fets esclatar, s’acaben gairebé a puny.

A aquestes peces-trofeu, que es presenten cuites i algunes esmaltades, se li afegeixen, en aquesta ocasió, d’altres de més recent factura fruit de la seva participació al Dia Internacional de l’Art on, en viu i en directe, des de la Plaça del Castell de Peratallada (Forallac-Girona), es van tornejar una sèrie que després cedirà a diferents artistes i col·laboradors locals perquè les transformin.

Visites concertades amb cita previa: 648 755 950