:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 8

Als termes de Fonteta i Sant Climent de Peralta hi havia hagut més d’una vintena de forns de calç.

Dia Internacional del dol perinatal, gestacional i neonatal PDF Imprimeix Correu electrònic
(15.10.21) Avui, 15 d'octubre, se celebra el Dia internacional del Dol Perinatal, Gestacional i Neonatal. Des de l'Ajuntament de Forallac volem contribuir a visibilitzar una realitat que viuen moltes famílies que perden el nadó durant la gestació o al poc de néixer. Es tracta d'una situació que, lluny de ser minoritària, ocorre en un 20% dels embarassos.
 
També volem mostrar el nostre reconeixement a la tasca que fa A Contracor - Associació de dol per IE
 
Amb l'objectiu de fer visible aquesta realitat, compartim amb tots vosaltres algunes reflexions promogudes pel Grup de Treball de Psicologia Perinatal del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya sobre les raons que no solem contemplar i per les quals cal que parlem d'aquesta realitat:
 
☑  Perquè és un dol desautoritzat, ja que la societat minimitza l'impacte emocional que provoca la mort del nadó independentment de les setmanes de gestació.
☑  Encara avui no existeix un reconeixement social ni tampoc rituals d'acomiadament culturals.
☑  Darrere el dol perinatal es pateixen diferents pèrdues com, per exemple, la pèrdua del rol i identitat com a pares, pèrdua d'un futur imaginat, pèrdua de projectes i desitjos...
☑  Donada la sensibilitat i especificitat del moment que es viu en aquests dols, és important que els professionals que acompanyen a les famílies rebin formació. Afortunadament cada cop hi ha més professionals i associacions que ajuden i acompanyen a les famílies a transitar aquest dol. A poc a poc, entre totes i tots donem més visibilitat a aquests dols i a la necessitat d'acompanyar-los.
 
En aquest document trobareu algunes senzilles accions que poden ajudar en aquests delicats moments. https://bit.ly/3lFPqPG
 

Destacats