:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 13

La Marxa de les Guilles ens ofereix el mes d’abril la possibilitat de conèixer els racons més bonics de Forallac.

Forallac tindrà totalment implementada la recollida de residus porta a porta a l'octubre PDF Imprimeix Correu electrònic

(03.06.21) El mes d'octubre estarà implementada la recollida de residus porta a porta a tot el municipi de Forallac. Aquesta és una de les principals novetats de la nova concessió del servei de recollida i transport dels residus sòlids urbans i del servei de la deixalleria municipal. Els dos serveis s'han adjudicat per cinc anys a l'empresa Servitransfer, actual concessionària, un cop finalitzat el procediment públic de licitació del contracte. El servei tindrà un cost anual de 274.214,79.

L'Ajuntament ha optat per la modalitat del porta a porta per tal d'augmentar la conscienciació i sensibilització de la població, millorar el reciclatge domèstic i augmentar la valorització dels residus municipals.

Actualment, el porta a porta s'està prestant a Fonteta des del març de 2019 i el balanç de l'experiència, dos anys després,  és molt positiu. Com també ha passat a d'altres poblacions, les dades demostren que és el sistema que ofereix millors resultats i que a més minimitza l'aportació de residus a l'abocador. De fet, s'estima arribar a percentatges de reciclatge a l'entorn del 90 %, quan amb el sistema tradicional de recollida selectiva és molt difícil superar el 50 %.

Calendari de desplegament

El servei de recollida porta a porta s'anirà desplegant per fases. El calendari establert és el següent:

o   5 de juliol: Peratallada (restauració i comerç rebran visita personalitzada per comunicar el sistema de recollida) i Canapost.

o   6 de setembre: Vullpellac (no s'hi inclou el polígon industrial V2).

o   6 de setembre: Urbanització Puig de Sant Ramon i afores.

o   27 de setembre: polígon industrial V2 i finalització de la implantació.

Prèviament a l'inici del servei, l'empresa concessionària realitzarà una campanya informativa i lliurarà els cubells i el material necessari per portar a terme la separació de cada residu a casa i treure'l al carrer el dia que toca, per a la seva recollida. S'informarà detalladament del calendari i els horaris per a la recollida.

Canvis a la deixalleria municipal

Pel que fa a la deixalleria, s'han introduït canvis des del 1 de juny amb l'objectiu de millorar l'eficiència en la gestió del servei. L'accés continuarà essent amb targeta, però amb la novetat que també hi haurà un horari i personal que atendrà l'usuari. D'aquesta manera es pretén mantenir més ordenat i net l'equipament i que tothom en faci un ús correcte, de manera que no es dipositin residus on no toca.

 

Millora constant del servei

A Forallac hem estat sempre molt sensibles i innovadors en la gestió dels residus. Això ens ha permès tenir un model de recollida que facilita el reciclatge. Vam ser pioners en la recollida de la fracció orgànica i hem anat introduint canvis que ens han permès situar-nos en uns percentatges molt bons. Però per arribar als requeriments de la normativa europea i de l'Agència Catalana de Residus cal canviar el sistema perquè  l'actual, basat en contenidors al carrer, és insuficient.

 

Destacats