:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 7

El 29 de gener de 948 el bisbe Gotmar de Girona va venir a Fitor per consagrar l'església, que havia estat edificada pel prevere Altimir i els levites Placià i Tassi, amb l'ajut de tots els fidels.

Llibres amb ADN local per Sant Jordi 2021 PDF Imprimeix Correu electrònic
(20.04.21) Aquesta setmana de Sant Jordi us volem recomanar tres llibres editats recentment per autors del nostre municipi: Fantasies i realitats, de Pere Figueras i Servià, de Fonteta; Petites històries, llegendes i tradicions empordaneses, de Joaquima Pellicer i Solà, de la urbanització Puig de Sant Ramon i Estiu de 1285, qual a l'Empordà es parlava francès, de Joan Casanova i Sallarés, de Vulpellac.
 
Petites històries, llegendes i tradicions empordaneses
Joaquima Pellicer i Solà (La Bisbal d'Empordà, 1952) presenta en el seu llibre un recull d'articles centrats en la Bisbal d'Empordà, ciutat on va néixer i que reconeix estimar profundament. «Són un conjunt de petites històries que es descabdellen a partir de velles llegendes, així com fets reals, tradicions i costums de la nostra terra», explica l'autora.  Tot i no haver-s’hi dedicat professionalment, aquest no és el seu primer llibre. El 2011 va publicar el poemari Coses de l'avi, coses de casa, vivències del passat, el 2012 el conte infantil il·lustrat En Mic i la nit del Resi i el 2020 es va iniciar com a novel·lista amb una petita obra d'aventures titulada El llac de les papallones. 

 
Fantasies i realitats
Pere Figueras i Servià, nascut a Fonteta, on sempre ha residit, és molt conegut per la seva activitat personal i expositiva com a fotògraf. En aquesta ocasió, però, ha editat un llibre de relats curts, que inclou 22 històries de ficció i fets reals. Es confessa com un compromès i enamorat del territori. Amb la seva càmera documenta des de fa anys les festes tradicionals i tota mena de celebracions dels nostres nuclis. Ara el podrem redescobrir en una nova faceta artística.

 
Estiu de 1285, qual a l'Empordà es parlava francès
El llibre de Joan Casanova i Sallarés (Barcelona, 1945) ens apropa a l'extraordinari segle XIII i a la figura poc estudiada i coneguda del comte rei Pere II el Gran, fill de Jaume I. Metge, especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia, establert des de fa molts anys a Vulpellac, continua avançant en la seva documentada obra destinada a divulgar la història de Catalunya entre el gran públic. Aquest és els tercer llibre que publica després de Pels voltants de Vulpellac (2015) i La Catalunya Medieval (2017). En totes les seves obres, el nostre territori  més proper hi surt ben reflectit.
 
 

Destacats