:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 9

Més de la meitat (2.824 ha) de l’extensió total del terme de Forallac (5.000 ha) s’estén pel massís de les Gavarres.

L'Ajuntament instal·la un plafó informatiu al Forn de Calç Gran d'en Torró PDF Imprimeix Correu electrònic

(03.12.20) Aquest matí la brigada municipal ha instal·lat un plafó informatiu al Forn de Calç Gran d'en Torró, de Fonteta. En ell s'hi dona informació bàsica de les principals característiques d'aquest importantíssim i ben conservat element patrimonial, que va ser declarat bé cultural d'interès nacional (BCIN) l'any 2011. 

També s'explica detalladament com funcionava una cuita calç. Per fer-ho, s'hi reprodueixen una quinzena de fotografies de la I Cuita de Calç al Forn Gran d'en Torró, una activitat que es va fer entre els dies 29 de maig i 5 de juny de 2018, després de molts mesos de preparatius. Cadascuna de les imatges il·lustra un moment important del procés i serveixen, a la vegada, per recordar l’activitat i testimoniar l'esforç col·lectiu que va comportar fer-la possible. 
 
Complementàriament, s'hi han incorporat dues il·lustracions encarregades a l'il·lustrador gironí Iván Garcia, en les quals s'hi reprodueixen una secció amb les diferents parts del forn i una restitució hipotètica de com era originàriament.
 
 
 
Aquest plafó segueix la línia del projecte de senyalització patrimonial que es va començar a implementar a Forallac l'any 2013, per posar en valor l’important llegat arquitectònic, arqueològic i etnològic dels nostres nuclis. D'aquesta manera tant la població resident, com els visitants, poden conèixer una mica més la nostra història. Cal tenir en compte que el turisme cultural converteix els elements patrimonials en eixos de desenvolupament econòmic, així com eines de conscienciació i gaudi del patrimoni com a signe d’identitat.
 
 
 

Destacats