:::: Ajuntament de Forallac ::::

 • leftlayout Layout
 • rightlayout Layout
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Newsflash 13

La Marxa de les Guilles ens ofereix el mes d’abril la possibilitat de conèixer els racons més bonics de Forallac.

L’Ajuntament tanca els parcs infantils i les pistes poliesportives per contribuir a la prevenció de contagi de la COVID-19 PDF Imprimeix Correu electrònic
(17.09.20) L'Ajuntament de Forallac ha procedit aquest matí a tancar els parcs infantils i les pistes poliesportives de Vulpellac, Peratallada, Fonteta i la urbanització Puig de Sant Ramon per minimitzar el risc de contagi de la COVID-19. Tot i que la incidència de la malaltia al municipi és baixa, les darreres setmanes s'ha incrementat el risc de rebrot al conjunt de la comarca del Baix Empordà que aquesta setmana s'ha situat en la franja de risc "moderat-alt", segons el Departament de Salut. A Forallac, a dia d'avui, hi ha registrats 4 positius, 120 sospitosos i la taxa de positius per 10.000 habitants és de 23,71 (la de la Regió Sanitària de Girona és de 142,99).

Amb tot, a diferència de fa unes setmanes, al país ja no hi ha zones clares lliures de coronavirus i la tendència a l’alça de contagis no remet. En el cas del nostre municipi, en aquests moments no s'han d'adoptar mesures excepcionals de restricció, més enllà de les recomanacions bàsiques establertes per les autoritats sanitàries. No obstant això, atès que la població infantil és, actualment, una de les més sensibles i exposades al risc de contagi, especialment pel retorn a l'escola, des de l'Ajuntament de Forallac s'ha cregut oportú restringir l'accés als parcs i pistes poliesportives per contribuir, així, a prevenir-los de la malaltia.

Responsabilitat individual

Ens trobem en un moment molt delicat i sensible per poder avançar en la contenció de la malaltia. El risc continua essent molt elevat i la nostra responsabilitat individual és clau per lluitar contra la pandèmia. Des de l'Ajuntament ens reiterem en la nostra petició que se segueixin escrupolosament les recomanacions de les autoritats sanitàries i no abaixem la guàrdia ni ens relaxem. Per endavant venen mesos molt complicats.

Recomanacions i restriccions

Us recordem que des del 18 d'agost, s'aplica a Catalunya la resolució SLT/2073/2020 amb les recomanacions i noves mesures de contenció de la Covid-19. Aquestes mesures permeten aplicar a Catalunya les mesures extraordinàries de l'Acord Interterritorial del Sistema Nacional de Salut del 14 d'agost. Les mesures adoptades són les següents:

1. Recomanacions a la població de caràcter general:

 • Limitar les trobades socials fora del grup de convivència estable.
 • Limitar les trobades socials a un màxim de 10 persones.

2. Restriccions en activitats d'hoteleria i de restauració aplicables a interiors i terrasses:

 • S'ha de garantir la distància interpersonal mínima d'1,5 metres en el servei de barra.
 • S'ha de garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d'1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d'aquestes. La taula o agrupació de taules que s'utilitzin amb aquesta finalitat han de ser d'acord amb el nombre de persones que permeti respectar la distància mínima de seguretat interpersonal.
 • S'estableix un horari de tancament dels establiments a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.

3. Consum de tabac i assimilats

 • No es pot fumar en la via pública o en espais a l'aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d'almenys 2 metres. Aquesta limitació és aplicable, també, per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o assimilats.

4. Aplicació de les mesures adoptades

 • Els ciutadans han de col·laborar activament en el compliment de les mesures previstes en aquesta Resolució.
 • Aquesta col·laboració es refereix no només al compliment de les mesures i obligacions establertes en la Resolució, sinó també a l'acceptació i resposta als requeriments que es formulin per les autoritats sanitàries.
 • En tot cas, els incompliments individualitzats del que disposa aquesta Resolució poden ser constitutius d'infracció administrativa, de conformitat amb el que disposa el Decret llei 30/2020, de 4 d'agost, pel qual s'estableix el règim sancionador específic per l'incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

 

 

Destacats