:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 7

El 29 de gener de 948 el bisbe Gotmar de Girona va venir a Fitor per consagrar l'església, que havia estat edificada pel prevere Altimir i els levites Placià i Tassi, amb l'ajut de tots els fidels.

Le pluges dels propers dies poden reativar la proliferació del mosquit tigre PDF Imprimeix Correu electrònic

(27.08.20) Tots els models de predicció meteorològica indiquen, que a partir de demà divendres començarà un episodi de pluges generalitzades a totes les comarques gironines. Aquest pluges activaran, sobretot en aquelles comarques que porten més dies sense precipitacions, una gran quantitat de llocs de cria de mosquit tigre fins ara secs. Així, una setmana després de les pluges aproximadament, les larves nascudes es convertiran en adults que causaran molèsties a la població. Estarem davant un pic important de presència de mosquit tigre si no apliquem mesures de prevenció.
 
Es pot desenvolupar en qualsevol recipient que contingui aigua durant uns set dies. El mosquit pon ous i es creix en espais petits amb aigua estancada. No els agrada posar els ous en aigües en moviment ni en masses d’aigua grans. El clima i les hores de llum solar són més factors que condicionen el cicle vital del mosquit. Se'n poden trobar actius des de començament de maig fins a final d'octubre, però segons les temperatures aquest període pot variar.
 
Prevenció i col·laboració ciutadana
La prevenció és el millor mètode per al control d’aquest mosquit: per al seu control el més important i efectiu és evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves aquàtiques, i eliminar tots els punts d’aigua on pot créixer.
 
No podem oblidar que aquest mosquit pot transmetre algunes malalties greus, com les produïdes pels virus del Chikungunya, Dengue i Zika.
 
[+] Més informació sobre com prevenir el mosquit tigre a http://www.mosquitigregirona.cat

 

Destacats