:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 8

Als termes de Fonteta i Sant Climent de Peralta hi havia hagut més d’una vintena de forns de calç.

Programa de control de colònies urbanes de gats feréstecs PDF Imprimeix Correu electrònic
(10.08.20) L'Ajuntament continua treballant per reduir la colònia de gats feréstecs a la via pública i minimitzar les molèsties de salut que ocasionen. Enguany s'ha concedit una subvenció a l'associació Bisbal Gat, per procedir a l'esterilització d'alguns exemplars. Aquest és el mètode més eficient per evitar una proliferació descontrolada i fer-ho d'una forma sostenible, ètica i que vetlli, també, pel benestar animal. 
 
La captura, esterelització i posterior alliberament dels gats feréstecs s'emmarca en el procés que s'està portant a terme per crear colònies controlades en els punts més conflictius. Aquest programa és possible gràcies a una importantíssima col·laboració i implicació de voluntaris i voluntàries autoritzats per l'Ajuntament per alimentar-los. Enguany se'ls ha fet una aportació en forma de pinso. 
 
El control de les colònies implica un seguit de beneficis per als gats, l'entorn i la convivència.
- Són un factor de control de plagues urbanes: rosegadors, paneroles i altres insectes.
- Milloren la salut i qualitat de vida dels gats.
- Eviten la proliferació de gats no desitjada.
- Eliminen les molèsties produïdes (orins, baralles, miols en períodes de zel, etc.).
 
Sancions
Cal recordar que donar de menjar als animals a la via pública, en escocells, voreres o a l'entorn dels contenidors, genera un greu problema d'insalubritat. Per aquesta raó, l'Ordenança municipal de convivència, prohibeix  aquesta pràctica i estableix un règim de sancions que oscil·len entre els 100 i els 750 euros.
 
Des de l'Ajuntament volem expressar el més sincer agraïment a la bona tasca que fan els voluntaris i voluntàries de Bisbal Gat i les alimentadores autoritzades del nostre municipi. Sense la seva implicació, no podríem afrontar degudament aquesta problemàtica.
 

Destacats