:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 4

El nuclis medievals de Peratallada i de Vulpellac estan declarats Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

Campanya de prevenció del mosquit tigre PDF Imprimeix Correu electrònic

(21.07.20) Des de l’ Ajuntament, com cada any, s'han pres mesures per minimitzar la proliferació del mosquit tigre, un insecte molt molest que inicia el seu cicle amb les primers pluges de la primavera i l'arribada de la calor. Aquest any, segons els experts, pot ser un any força problemàtic. Per mitigar les molèsties, una empresa especialitzada contractada per l'Ajuntament realitza tractament amb larvicides als embornals dels carrers, punts que poden acumular aigua i esdevenir focus de cria. S'hi aplica un productet biològic, que té una permanència d’unes setmanes i elimina les larves, impedint el naixement de nous mosquits. 
 
Per lluitar contra la proliferació d’aquest insecte, també és fonamental la col·laboració ciutadana i que entre tots, evitem les acumulacions d’aigua a casa, per petites que siguin, especialment en zones de drenatge o canals de desguàs i en recipients exteriors com gerros, cendrers, galledes, plats sota els testos, safareigs o basses petites, etc. 
 
Cal evitar les acumulacions d’aigua per impedir que les larves completin la seva fase aquàtica i es converteixin en mosquits adults, que posteriorment ens causaran moltes molèsties amb les seves picades. Si no prenem mesures, la seva presència anirà en augment fins a finals d’octubre o principis de novembre, quan les temperatures ja són prou baixes.
 
La prevenció és el millor mètode per al control d’aquest mosquit. 
 
Per a més informació:
 
Tel. 972 451 231 (Servei de Control de Mosquits)
 
 

Destacats