:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 3

Forallac conserva una de les concentracions més notables de romànic català.

Nova convocatòria d'ajuts de la Generalitat per a la retirada d'elements amb amiant PDF Imprimeix Correu electrònic
(02.07.20) L'Agència de Residus de Catalunya ha obert la convocatòria d'ajuts per a la retirada, en origen, de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant. Les subvencions s'adrecen a propietaris de béns immobles, tant particulars com empreses privades o públiques. 
 
La subvenció per les despeses econòmiques derivades de la retirada i gestió dels residus d'amiant serà de caràcter dinerari amb un percentatge del 100% de les factures presentades amb un màxim de dotze mil euros (12.000,00 euros) per actuació subvencionada.
 
La finalitat és la de fomentar la retirada d'aquests elements nocius i fer-ho de forma respectuosa amb el medi ambient i amb la salut dels treballadors, a través d'empreses especialitzades, i tractar aquests residus de forma adequada tant en el transport com en el tractament posterior.
 
La gran majoria de residus d'amiant sorgeixen dels enderrocs, de les reparacions i de les operacions de retirada de materials amb amiant en edificis, instal·lacions i maquinària i s'han de recollir separats de la resta de residus que es puguin generar.
 
La inhalació de partícules d'amiant pot ser molt perjudicial per a la salut. Pot produir fibrosi dels pulmons (asbestosi) o diversos càncers, fet que ha suposat la seva prohibició en la construcció.
 
Les persones interessades a demanar aquests ajuts ho poden fer en aquest enllàç de la web de l'Agència Catalana de Residus.
 
L'import de l'ajut inclou la manipulació i la retirada de l'amiant efectuat per les empreses inscrites al RERA -registre d'empreses que tenen treballadors i treballadores que són o poden ser exposats a l'amiant-, el seu transport així com la gestió i tractament dels residus mitjançant les empreses inscrites al Registre general de persones gestores de residus de Catalunya (RGPGRC).
 
La gran majoria de residus d'amiant sorgeixen dels enderrocs, de les reparacions i de les operacions de retirada de materials en edificis, instal·lacions i maquinària i s’han de recollir de forma separada de la resta de residus que es puguin generar. 

 

Destacats